5 tekenen van een gezonde relatie

 Ben je van plan om een geregistreerd partnerschap aan te gaan met je geliefde? Dit is een belangrijke beslissing waar je later liever geen spijt van wilt krijgen, net als bij het kopen van een nachtlampje kind. Natuurlijk is het ondertekenen van een geregistreerd partnerschap wel vele malen belangrijker, dus je moet hier echt zeker van zijn. Een gezonde relatie is hierbij essentieel. Weet je niet of je dit hebt met je partner? Let dan op de onderstaande factoren! 

Vertrouwen 

Vertrouwen is fundamenteel in alle relaties, maar met sociale media en mobiele telefoons kan het maar al te gemakkelijk worden om te snuffelen. Maar in een gezonde relatie hoef je dat niet te doen. Voor een deel komt dat omdat je partner je laat zien dat ze betrouwbaar zijn. Als ze zeggen dat ze er zullen zijn, zullen ze er ook zijn. Ze laten je ook zien dat ze je vertrouwen door je de vrijheid en ruimte te geven die je nodig hebt zonder je constant in de gaten te houden – en dat omvat het controleren van je telefoon.  

Afzonderlijke belangen

Paren met de grootste liefdesaffaires zijn degenen die in staat waren hun interesses te behouden, maar hun partner niet de schuld geven omdat ze die niet met hen hebben gedeeld. Dit betekent dat jullie allebei de ander aanmoedigen om zelf te ontdekken waar ze van houden. Hoewel het gemakkelijk is om de gewoonten en interesses van je partner over te nemen, kan dit na verloop van tijd betekenen dat je te veel afhankelijk wordt van elkaar waardoor wrok kan ontstaan.  

Uitspreken

Het is gemakkelijk om te weten wanneer je partner iets doet wat je niet leuk vindt – misschien bellen ze je twee dagen niet of helpen ze niet bij het opruimen van jullie tassen in het huis als jullie samenwonen. Maar het is niet altijd gemakkelijk om iets te zeggen en je partner te vertellen hoe je je voelt. Hier is veel kracht, zelfvertrouwen en moed voor nodig, want je moet van een kwetsbare plek komen, maar in een gezonde relatie voel je je hier veilig genoeg voor.

Grenzen

In een gezonde relatie bespreken en bereiken beide partijen bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen die voor elkaar van betekenis zijn. Laten we als voorbeeld het budgetteren voor een vakantie gebruiken, wat natuurlijk vele malen duurder is dan het kopen van een nachtlampje. Een niet-ondersteunende partner in een ongezonde relatie respecteert dat doel niet, maar ze kunnen het saboteren door te proberen je aan iets onnodigs uit te geven. Als je het met je partner kunt uitpraten en zij je grenzen erkennen en begrijpen, is dat een goed teken. 

Lekker in je vel

Als je een relatie hebt, is het cruciaal om je sterke en zwakke punten te kennen. Misschien ben je zelfverzekerd bij je vrienden, maar zelfbewust op het werk. Of je weet dat kleine dingen, zoals je partner die vergeet de vuilnis buiten te zetten, je boos kunnen maken. Wat je sterke en zwakke punten ook zijn, als je je ervan bewust bent, kun je een punt bereiken waarop je van jezelf gaat houden en jezelf accepteert, wat je op zijn beurt kan helpen om van je partner te houden en deze te accepteren. 

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.