Alle voordelen van een overlijdensrisicoverzekering als partnersStappen jij en je partner in het huwelijksbootje of sluiten jullie een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract? Dan is het verstandig om naar de verzekeringen te kijken die jullie hebben lopen. Zo is een overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld het overwegen waard, zeker als jullie samen een hypotheek afsluiten. Helaas ziet lang niet iedereen het nut van deze verzekering in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk alle voordelen van een overlijdensrisicoverzekering als partners op een rijtje.


Je gezin kan thuis blijven wonen

We beginnen direct met het grootste voordeel van een overlijdensrisicoverzekering. Jouw gezin kan namelijk thuis blijven wonen als je binnen de looptijd van deze verzekering overlijdt. Je gaat er vast niet van uit dat dit gebeurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Jouw partner krijgt in dat geval eenmalig een geldbedrag uitgekeerd. Hij of zij kan deze uitkering geheel of gedeeltelijk gebruiken om bijvoorbeeld (een deel van) de hypotheek af te lossen. Doordat de maandlasten op deze manier dalen, is het vaak niet nodig om het huis te koop te zetten. Jouw gezin hoeft hierdoor hun (t)huis niet te verlaten. Hebben jullie nog geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan kan jouw partner de hypotheeklasten misschien niet meer dragen, waardoor het verkopen van het huis onvermijdelijk is.

Extra tijd om het verlies te verwerken

Overlijdt jouw partner en hebben jullie geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan heb je misschien niet voldoende tijd om dit grote verlies te verwerken. Als je al (bijna) door jouw vrije dagen heen bent, kun je extra tijd ‘kopen’ door onbetaald verlof op te nemen. Het nadeel hiervan is dat er geen geld binnenkomt, waardoor dit misschien niet wenselijk is. Met een overlijdensrisicoverzekering hoef jij je hier geen zorgen voer te maken. Door de eenmalige uitkering heb je namelijk de financiële mogelijkheid om onbetaald verlof op te nemen.

Goede toekomst voor de kinderen

Hebben jullie samen kinderen? Dan is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten zeker aan te raden. Met deze verzekering kun je jullie kinderen namelijk een goede toekomst bezorgen als één van beide ouders overlijdt. Als nabestaande kun je de uitkering namelijk ook gebruiken om de studie van een kind te financieren. Hierdoor voorkom je dat jouw kind (veel) geld moet lenen om te kunnen studeren. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw kinderen niet met een financiële achterstand aan hun toekomst beginnen en dat is je vast en zeker heel wat waard.

Overlijdensrisicoverzekering aanvragen

Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je zelf mogelijk een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Omdat wij ons voor kunnen stellen dat je benieuwd bent hoe dit in zijn werk gaat, leggen we hier uit hoe het aanvraagproces eruit ziet. Allereerst ga je op zoek naar een verzekeraar. Nadat je deze gevonden hebt, bepaal je hoe jouw overlijdensrisicoverzekering eruit komt te zien. Je bent er dan nog niet, want je moet een gezondheidsverklaring voor een overlijdensrisicoverzekering invullen. Als je ook dit gedaan hebt, kun je de verzekering aanvragen. Een verzekeraar buigt zich vervolgens over jouw aanvraag en laat je binnen de kortste keren weten of je geaccepteerd wordt.

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.