De beste manier om de relatie met je partner te versterken

Merk je dat jullie relatie een beetje in een sleur komt? Dan is het tijd om elkaar wakker te schudden en actie te ondernemen. Als je er niets aan doet, loop je het risico dat jullie uit elkaar groeien en dat de relatie ten einde komt. Versterk de relatie met je partner met onderstaande tips en de vonken spatten er straks weer vanaf!

Doorbreek jullie vaste patronen

In het begin van jullie relatie stonden jullie in vuur en vlam. Alles was nieuw en spannend. Precies daar zit de oplossing tegen sleur: onderneem samen regelmatig nieuwe dingen. Nu jullie elkaar een aantal jaren kennen, zijn jullie gewoontedieren geworden. Natuurlijk zijn gewoontes en patronen handig. Ze bieden duidelijkheid, veiligheid en structuur in je leven. Het risico is echter dat je leven enorm saai wordt als je alles zo’n beetje op de automatische piloot doet. De dagen worden compleet voorspelbaar, want je verrast elkaar niet meer. Iedere dag pakt je partner dezelfde rugzak, gevuld met het standaard lunchpakket en gaat hij of zij via de vaste route naar het werk. Geef maar toe dat je bij veel dingen niet meer nadenkt. Zo hangt de kapstok vast vol met verschillende fraaie design handtassen, maar je pakt altijd hetzelfde exemplaar. Natuurlijk is dat makkelijk. Toch adviseren we je om het anders te gaan doen. Varieer meer en verras elkaar. Dit kan in hele kleine dingen zitten. Stop bijvoorbeeld op wisselende dagen een verrassing in de lunchbox van je lief, zoals een briefje met lieve woordjes of een cadeautje.

Maak samen nieuwe herinneringen

Je houdt je relatie leuk door samen nieuwe dingen te doen. Het is misschien comfortabel om te weten wat je kunt verwachten, maar als je steeds dezelfde dingen doet maak je in feite geen nieuwe herinneringen aan. Door samen weer echt nieuwe ervaringen op te doen, zal jullie liefde voor elkaar weer groeien. Kies bijvoorbeeld voor een compleet andere vakantie dan jullie gewend zijn, probeer exotische gerechten uit of experimenteer met nieuwe standjes in bed. Van nieuwe ervaringen onthoud je veel meer details dan van iets wat je al vaker gedaan hebt. Stap dus wat vaker uit je comfortzone. Onderneem wat nieuws, iets dat een bijzondere en positieve ervaring is. Doe iets wat spannend is of verrassend. Verander de inrichting van de slaapkamer, ga eens naar dat nieuwe restaurant of breng een bezoek aan het theater. Schaf een nieuwe outfit aan, vervang die versleten portemonnee voor een compacte pasjeshouder heren en vraag je kapper om een trendy kapsel. Een frisse look doet namelijk ook wonderen voor je relatie. Bijna alles wat anders is dan het normale patroon, kan goed zijn voor jullie relatie. Prikkel elkaar dus wat meer. Experimenteer op verschillende vlakken en breng zo het plezier terug in jullie liefdesleven. Je hoeft uiteraard niet je hele leven op de kop te zetten, maar doe iets. Trakteer je partner binnenkort maar eens op een verrassing, zoals een leuk uitje naar een plek waar jullie nog nooit geweest zijn. 

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.