Hoe vraag je iemand voor een geregistreerd partnerschap?

Steeds minder mensen trouwen en kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Ook dat is een officiële verbintenis. Dus waarom geen aanzoek? In plaats van de vraag wil jij met me trouwen stel je de vraag: wil jij mijn officiële partner zijn? Ook die vraag kan je op een leuke manier stellen. Is romantiek niet jouw ding? Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. 

Het aangaan van een geregistreerd partnerschap is een belangrijke gebeurtenis in de liefde en in het leven. Niet iets om zomaar aan voorbij te gaan. Maak er een bijzonder moment van zodat je er later met een mooie herinnering op terugkijkt. Dat kan uiteraard met een feestje op de dag zelf, maar wat dacht je van een bijzonder aanzoek? 

Een fotoshoot 

Neem je vriend of vriendin meen aar een fotohokje of ga op pad met de selftimer. Zodra er foto’s worden gemaakt pak jij een ring uit je broekzak en stel je de vraag. Een ring is overigens helemaal niet raar bij een geregistreerd partnerschap, want veel mensen die zo’n verbintenis aangaan doen dat met ringen. Zo draag je de bevestiging van je relatie altijd bij je. Voordeel van een fotoschoot is dat je meteen foto’s hebt van het moment. 

Denk terug aan de allereerste momenten samen

Leerden jullie elkaar kennen in het park? Tijdens een vakantie of bij het uitgaan? Rijd naar een plek wat voor jullie een bijzondere betekenis heeft en stel daar de vraag. Haal samen herinneringen op, denk terug aan de allereerste dingen die jullie tegen elkaar zeiden. Creëer een nostalgie sfeer. Wanneer de sfeer er goed in zit stel je de vraag. Zeker weten dat je partner geen nee zegt. 

Vraag het thuis 

Hou je er allebei van om samen lekker thuis te zijn? Waarom doe je dan geen aanzoek thuis? Organiseer een avond vol met verrassingen. Het is handig wanneer jouw partner van te voren even ergens anders is, zo heb jij de tijd om het huis te versieren met bijvoorbeeld bloemen en kaarsen. Zet jullie favoriete muziek op, bekijk oude foto’s en zorg natuurlijk voor een heerlijk diner. Wanneer het moment daar is stel je de vraag. Super romantisch toch als je een huismus bent. 

Ga naar de bioscoop 

Veel mensen gaan tijdens hun allereerste date naar de film. Waarom dan niet daar ook de vraag stellen? Ga samen een leuke film kijken, eet een grote bak popcorn en geniet na de film nog na. Zijn de meeste mensen uit de zaal? Laat je geliefde dan een filmpje zien van leuke momenten van jullie samen en stel dan de vraag. Gegarandeerd een succes! 

Neem je partner mee op reis 

Houden jullie van avontuur? En gaan jullie graag op reis? Plan dan tijdens die reis een avontuurlijke wandeling. Uiteraard stel je de vraag bij het mooiste uitzicht. Vraag eventueel andere mensen om een foto te maken en haal wanneer je partner het niet verwacht een ring tevoorschijn. Het maakt niet uit wanneer andere mensen denken dat je gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap is net zo goed een mijlpaal in je liefdesleven. 

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.