Voor elkaar kiezen in moeilijke tijden

Voor elkaar kiezen in moeilijke tijden

Of je nu je datum al gepland had of door de huidige situatie ineens beseft dat je je partner het belangrijkste in je leven is. Je wil niet langer wachten maar het liefst zo snel mogelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. En het feest? Dat vier je gewoon samen met elkaar. 

Bij elke bruiloft speelt de keuze; wordt het een kleine trouwerij of pakken we grootser dan groots uit. Trouwen op idyllische plaatsen is een trend. Elkaar het ja-woord geven onder wuivende palmen aan zonovergoten stranden. Maar als het er echt toe doet, blijkt ineens niet de locatie maar het samen elkaar de belofte geven toch weer het belangrijkste te zijn. En of je nu gaat trouwen of kiest voor een van de moderne varianten via de notaris, het is de belofte die het bijzonder maakt. 

Natuurlijk wil je iedereen laten weten dat je voor elkaar kiest. Maar dat kan ook later of op andere manieren. De vraag voor nu is vooral, hoe wordt jouw mini bruiloft jouw perfecte dag. 

Aandacht voor elkaar

Het grootste voordeel is misschien wel dat je heel veel tijd en aandacht voor elkaar hebt. Wordt je tijdens een grote bruiloft vaak geleefd en weet je achteraf vaak de details niet eens meer, nu zijn jij en je partner volledig op elkaar gericht. 

Online

Wil je toch liever dat je dierbaren er nog een beetje bij zijn? Dat kan ook bij zijn op andere manieren. Organiseer een live stream en mail vooraf een draaiboekje van jullie momenten door. Laat je ‘gasten’ applaudisseren bij het jawoord of vraag de ouders om wat te zeggen of voor te lezen. Ook een woordje van jullie naar de online aanwezige maakt dat je je toch verbonden voelt. 

Kies er bijvoorbeeld een verkorte film te (laten) maken die je later kunt delen.  

Bijzondere foto’s

Laat een van de getuigen foto’s maken en maak foto’s van elkaar. Juist nu de straten en pleinen leeg zijn, kun je unieke beelden maken. Ook gewoon dicht bij om de hoek. Het park of je eigen balkon. En besef dat de meest spontane foto’s de mooiste herinneringen geven. En als dan alles achter de rug is. Dan zijn er ook diverse fotografen die alsnog een reportage met jullie willen doen. Hoe gaaf is het vooruitzicht dat je alles nog eens over mag doen. 

De locatie

Veel zal je niet te kiezen hebben maar als je open staat voor nieuwe ervaringen kan zelfs op de stoep voor je huis een unieke beleving opleveren. Misschien komen alle buren wel spontaan uit het raam hangen of kijken de buurtkinderen vanuit de speeltuin toe. Wie weet is er een buurman die viool speelt 

Buitengewoon trouwambtenaar

Normaal krijg je bij de gemeente waar de trouwlocatie onder valt een BABS, oftewel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, toegewezen. Een BABS werkt voor de gemeente en sluit alleen maar huwelijken. Zeker op de bijzondere dagen of in de gewilde weken sluiten ze vaak meerdere huwelijken op één dag sluit. Hierdoor is er normaal minder tijd en wordt de ceremonie vaak een stuk minder persoonlijk dan je misschien zou willen. Zonde, want juist dat moment moet eigenlijk het mooiste moment van de dag zijn. 

Het tegenovergestelde zie je bij een zelfstandig trouwambtenaar. Zij hebben van het sluiten van huwelijken hun werk gemaakt en zijn specialist in het vertellen van jullie love story! Wie jullie ook gaat trouwen, zorg dat je zelf van het moment kunt genieten of neem een deel van de regie over door elkaar een belofte of gedicht voor te lezen. 

En dan ben je getrouwd

Waar je normaal een feest zou geven, kun je nu helemaal samen bepalen hoe je je dag verder door wilt brengen. Proostend met champagne verhalen delen met je online familie of juist intiem met elkaar. Foto’s kijken van jullie eerste vakantie of die eerste film nog eens downloaden. Ook het schrijven van een brief samen voor later, is een leuk en bijzonder moment. Hoe dan ook het is jullie moment dat voor altijd in je geheugen zal blijven. 

Het diner

Geen toscaanse lange tafels maar lekker knus met zijn twee. Kies je voor samen koken of laat je iets bezorgen. Uitgebreid lang tafelen met hapjes… je hoeft geen rekening te houden met opa’s en oma’s en ook alle tafelschikkingen zijn van de baan. . Kies voor prachtig gedekte tafel en elke gang een andere wijn of diner je in bad. Jij hebt de leiding. 

Je eigen afterparty

Hoe heerlijk ontspannen is het om de dag na jullie bruiloft lekker met elkaar te genieten van een champagne-ontbijt. Je eigen bubbel gewoon nog wat langer in stand houden. Het kan nu zonder je schuldig te voelen. 

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.