Wat geef je cadeau bij geregistreerd partnerschap?

Het gezegde ‘je moet een gegeven paard niet in de bek kijken’ is als antwoord op deze vraag misschien wel een hele goede. Want zolang jij iets geeft wat echt uit je hart komt kan het eigenlijk nooit verkeerd zijn. Dat gezegd hebbende kan het soms wel een enorme uitdaging zijn om een passend cadeau te vinden, helemaal wanneer het om een cadeau bij een geregistreerd partnerschap gaat. Want wat is dan gebruikelijk? Is het anders dan een huwelijkscadeau? En wat zijn leuke cadeau ideeën?

Geef je bij een geregistreerd partnerschap een ander cadeau dan bij een huwelijk?

Dat hoeft natuurlijk niet per se maar is ook een beetje afhankelijk van het betreffende cadeautje. Een klassiek huwelijkscadeautje zoals een peper en zoutstelletje of servies is misschien niet helemaal the way to go, maar een envelopje met geld zodat de kersverse partners hun liefdesnestje mooier kunnen maken of samen iets leuks kunnen doen wordt ongetwijfeld zowel bij huwelijk als een geregistreerd partnerschap gewaardeerd. 

Wat is de aanleiding van het geregistreerd partnerschap?

Een andere leidraad die je kunt gebruiken bij het kiezen van een cadeautje voor een geregistreerd partnerschap is de reden dat de aanstaande partners voor dit geregistreerde partnerschap kiezen. Vaak heeft dit te maken met een beperkt budget waardoor een bruiloft nog niet tot de opties behoort. Of het samen kopen van een woning. Ook is de komst van een kindje vaak een reden waarom mensen voor een geregistreerd partnerschap gaan. Als je dat weet wordt het al een beetje makkelijker om te gaan shoppen voor het paar. In al deze gevallen is een financiële bijdrage met een lief kaartje waarschijnlijk zeer welkom. Maar je kunt natuurlijk ook voor iets heel specifieks gaan, zoals luxe woonaccessoires of een ludiek cadeautje voor de aanstaande ouders, zoals een gepersonaliseerde slab of romper. 

Welk cadeautje koop je voor je aankomende partner bij geregistreerd partnerschap?

Wanneer je met elkaar gaat trouwen koop je vaak samen ringen, een ander sieraad of neem je allebei een tatoeage om deze gelegenheid blijvend te herinneren. Maar wat doe je als je een geregistreerd partnerschap aangaat? Als je niet van plan bent om nog te gaan trouwen kun je natuurlijk ook gewoon samen ringen gaan kopen. Een populair cadeautje, vooral voor mannen, bij een geregistreerd partnerschap is het horloge. Hier kun je, net als bij een huwelijk, de datum van jullie partnerschap in laten graveren, of een mooie persoonlijke boodschap. Maar soms kun je je partner nog het meest verrassen met een cadeautje dat helemaal geen geld kost, maar waarmee je wel je hart laat spreken. Denk bijvoorbeeld aan een het zingen van ‘jullie liedje’, als je tenminste een beetje kunt zingen. Of een mooi gedicht. 

De keuze voor een cadeautje bij geregistreerd partnerschap is enorm

Als je je creativiteit een beetje de vrije loop laat en goed zoekt op het wereldwijde web is de keuze voor een cadeautje dat je kan geven bij een geregistreerd partnerschap eigenlijk eindeloos. Maar voorruit, we geven nog een paar leuke tips voor het geval je er toch echt niet uit kunt komen; een mooi boompje dat geplant kan worden in de nieuwe gezamenlijke tuin als symbool van een groeiende liefde, een kunstwerk voor buiten of binnen dat een link heeft naar het stel of naar de liefde, een mooi portret van het stel op een bijzondere manier weergegeven, praktische cadeautjes zoals een dure pan, of messen set, een gips setje waarmee het stel hun handen in gips kan vereeuwigen, een tegoedbon voor wellness, een hotel, een etentje of iets anders waarmee je zeker weet dat je het stel blij maakt. Kortom, keuze genoeg!

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.