Vloercoating tips voor het verbouwen van je huis

De kogel is door de kerk! Of moet ik zeggen het gemeentehuis? Jullie zijn nu officieel geregistreerd partners. Als je al samenwoonde is dat misschien niet veel spannender, maar als jullie nu bij elkaar intrekken kan het wel eens tijd worden voor een verbouwing. Als je partner bij je komt intrekken moet het huis gaan voelen als iets van jullie samen. Als je ervoor kiest om te gaan verbouwen heb je in veel gevallen ook een nieuwe vloer nodig. Tegenwoordig is een gietvloer erg populair, maar als je net gaat samenwonen, zit je waarschijnlijk niet te wachten op de kosten van een volledig nieuwe vloer. Je kunt ook kiezen voor een vloercoating.  

Wat is het verschil tussen gietvloer en vloercoating?

Het verschil tussen gietvloeren en vloercoatings is dat je geen volledige nieuwe vloer hoeft aan te leggen voor een vloercoating. De vloercoating kan ook gewoon over de bestaande vloer heen worden gegoten, terwijl er bij een gietvloer veel meer voorwerk aan te pas komt en de bestaande vloer moet worden verwijderd. Door al dat voorwerk is een gietvloer over het algemeen dan ook duurder.

Bestaande vloer renoveren

Door het aanbrengen van een vloercoating zorg je in één klap voor een strakke en moderne uitstraling. Voor stellen die net gaan samenwonen is dit een populaire keuze. Zoals ik net al zei wordt de coating vaak over de bestaande vloer heen gegoten, mits deze egaal is. Het proces gaat als volgt in zijn werk. Allereerst komt er een expert om te bekijken of de oude vloer geschikt is om een coating op aan te brengen. Als de vloer gaten bevat zullen deze eerst moeten worden opgevuld. Vloercoatings kun je namelijk alleen maar aanbrengen op vloeren die vlak zijn, anders wordt de vloer ongelijk en staan alle meubels straks scheef. Als de staat van de vloer is vastgesteld wordt er een offerte opgemaakt. Je kunt zelf een vloercoating aanleggen of je kan het laten doen. Als je handig bent is het mogelijk om zelf een coating erop te gieten. Dit zal dan ook schelen in de kosten. Maar het moet wel precies gebeuren, niemand zit te wachten op een ongelijke vloer. Als je hebt beslist of je het zelf gaat doen of dat je het een bedrijf laat doen is de offerte compleet en kan jij/ of het ingehuurde bedrijf aan de slag. Als het huis wat je gaat verbouwen al een gietvloer had is het ook nog een optie om niet de hele vloer te doen maar beschadigingen te repareren. Wanneer de vloer gegoten is moet het uitharden. Zorg ervoor dat er in de tussentijd niemand op gaat lopen, dit kan je terug gaan zien in het eindresultaat. Als de vloer helemaal is uitgehard dan kunnen de meubels geplaatst worden en heb je een gloednieuwe moderne vloer. Het onderhoud aan een vloercoating is niet zo spannend en de vloer is makkelijk schoon te houden. Niet zo gek dus dat veel stellen die gaan samenwonen kiezen voor dit type vloer.

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.