Wat moet je weten over een samenlevingscontract?

Een ongehuwd stel dat samenwoont, moet een samenlevingscontract ondertekenen voordat ze legaal kunnen samenwonen. Dit contract bevat plannen voor geld, kinderen en eigendommen zoals het huis. Het kan zelfs gaan over kleine dingen zoals antislip sokken voor ouderen. Dit contract bevat ook plannen voor het geval je uit elkaar gaat, ziek wordt of overlijdt. Met deze overeenkomst kan te allen tijde overeenstemming worden bereikt. Daarom is het een slim idee om een overeenkomst op stellen voordat je gaat samenwonen. Zonder één overeenkomst heb je niet veel rechten. Een familierecht advocaat kan je bijstaan ​​bij het opstellen van een samenlevingscontract en de wettigheid ervan verzekeren. Deze contracten kunnen ook worden gesloten tussen familieleden of vrienden die niet romantisch met elkaar verbonden zijn. Wat moet je allemaal weten over een samenlevingscontract? Dat lees je hier!

Waarom heb je een contract nodig?

Zelfs als je al heel lang samenwoont en kinderen hebt, heb je niet per se dezelfde privileges als getrouwde stellen. Daarom kan het hebben van een samenlevingscontract naast een testament handig zijn als een van jullie overlijdt, extreem ziek wordt of als je besluit om de relatie te beëindigen. Met deze overeenkomst worden jullie allebei beschermd, evenals alle andere getroffen familieleden. Een overeenkomst kan garanderen dat ieder een deel van elkaars vermogen, toegang tot elkaars AOW en nabestaanden rechten krijgt in geval van medische nood. Dit contract kan zelfs bepalen hoeveel paar warme wollen heren huissokken ieder van jullie krijgt als er iets gebeurt. Een samenlevingscontract kan helpen bij de verdeling van kosten en andere taken.

Hoe krijg je dit contract?

Je moet een bezoek aan een advocaat brengen. Wanneer je contact opneemt met je advocaat, kunnen zij naar je inkomen vragen. Ze kunnen ook vragen naar de waarde van je vermogen, zoals spaargeld, beleggingen en pensioenen. Je advocaat kan een van jullie adviseren om een ​​andere advocaat te raadplegen voordat je het contract ondertekent. Op deze manier zorg je ervoor dat alle gedeelde wensen worden weerspiegelt. Dit betekend dat jullie respectieve belangen worden behartigt. Je advocaat kan inschatten hoe lang de hele procedure gaat duren. Het duurt meestal een paar weken, dus wees geduldig. Wacht gewoon op het telefoontje van de advocaat terwijl je geniet van je dagen in je warme wollen dames huissokken. Als je nog geen testament hebt, kun je met je advocaat overleggen om er een op te stellen. Praat in vertrouwen met iemand als je onder druk staat om een ​​contract te ondertekenen en ondersteuning nodig hebt.

Hoeveel kost het?

Het bedrag is afhankelijk van je situatie. Je kunt een gratis schatting van een advocaat krijgen. Daarnaast kun je rondkijken om prijzen en diensten te vergelijken. Als er iets misgaat en je hebt geen samenlevingscontract, dan kan het zijn dat je fors meer aan advocaatkosten moet betalen. Zorg ervoor dat je alles aan je advocaat vraagt ​​als je het niet zeker weet. De kosten van dit contract kunnen vrij hoog. Als dat het geval is, kun je altijd naar een andere advocaat gaan om een ​​andere en waarschijnlijk betere optie te krijgen.

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.