Deze geldproblemen kunnen je relatie verpesten

Het opbouwen van een relatie en het delen van een leven gaat niet alleen over romantische gebaren. Als je een toegewijde relatie hebt, vorm je naast een geregistreerd partnerschap ook een financieel partnerschap. De manier waarop elke partner geld uitgeeft, kan immers van invloed zijn op elk aspect van het leven van een paar, van het feit of ze het zich kunnen veroorloven om kinderen te krijgen tot wat voor soort huis ze kunnen kopen en hoe hun pensioen eruit zal zien. Wellicht moeten ze zelfs samen een bewindvoerder aanvragen vanwege de volgende geldproblemen. 

 

Niet praten over financiën 

Als praten over geld tot ruzies leidt, kom je misschien in de verleiding om het probleem gewoon helemaal te vermijden. Helaas is dit een grote fout die gegarandeerd tot problemen leidt. In plaats daarvan zouden jij en je partner regelmatig moeten praten over je financiën. Deze gesprekken moeten gaan over het stellen van gezamenlijke financiële doelen, samenwerken om een ​​budget te creëren dat voor je werkt, en manieren vinden waarop je allebei tevreden kunt zijn over hoe je uitgeeft en spaart zonder dat bewindvoering Rotterdam hiervoor nodig is.

 

Financiële ontrouw

Financiële ontrouw, of oneerlijkheid over geldkwesties, is een van de grootste potentiële relatiemoordenaars van allemaal, maar het is een veel voorkomend probleem. Uit een onderzoek van The Ascent onder 1.000 personen in toegewijde relaties bleek zelfs dat 71% minstens één keer financiële ontrouw heeft gepleegd. Financiële ontrouw kan vele vormen aannemen, van liegen over aankopen of ze verbergen tot oneerlijk zijn over activa. Het probleem is dat het in welke vorm dan ook ernstige relatieproblemen kan veroorzaken. Als je partner erachter komt dat je liegt over geld, zal hij of zij je veel minder snel vertrouwen als het gaat om andere aspecten van je relatie.

 

Te controlerend of veroordelend zijn

Geld is voor veel mensen een zeer gevoelige kwestie, daarom is controle noch oordeel nuttig bij het nemen van gezamenlijke financiële beslissingen. Helaas is het heel gewoon dat een of beide partners proberen hun geliefde grenzen op te leggen. Uit het onderzoek van The Ascent bleek ook dat 65% van de mannen en 47% van de vrouwen een aankoop wilde doen die zijn of haar partner niet zou toestaan. Niemand vindt het leuk om te horen wat ze moeten doen of het gevoel te hebben dat hun partner hun keuzes niet respecteert. Dus het gevoel dat je relatie je ervan weerhoudt te kopen wat je wilt, leidt onvermijdelijk tot grote problemen.

 

Weigeren om compromissen te sluiten

Het oude gezegde dat tegenpolen elkaar aantrekken, is vaak waar voor financiën. Uitgevers komen vaak samen met spaarders en planners werken vaak samen met mensen die veel impulsiever zijn dan zij. Dit kan zelfs een goede zaak zijn als je bereid bent om elkaars verschillende houding ten opzichte van geld te respecteren en gedeelde gemeenschappelijke grond te vinden, omdat je elkaar in evenwicht kunt brengen. Maar het zal niet werken als geen van jullie beiden bereid is een compromis te sluiten.

 

Samenlevingscontract nodig?

De kosten voor het laten opstellen van een samenlevingscontract verschilt per gemeente. Wij zoeken graag uit wat de kosten zijn in jullie gemeente. Laat hieronder je gegevens achter en je hoort spoedig van ons.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.

Wil jij advies over een samenlevingscontract?

Wij zorgen ervoor dat een specialist uit jouw regio contact met je opneemt. Laat hieronder je gegevens achter en we gaan direct voor je aan de slag.

Bedankt voor je aanvraag. We nemen spoedig contact met je op.